Bergen Schoorl

In Bergen-NH ligt het dorpje Schoorl

Bergen is een dorp en gemeente in de Nederlandse provincie Noord-Holland. De gemeente telt 29.987 inwoners en heeft een oppervlakte van 119,85 km². De gemeente maakt deel uit van de samenwerkingsregio Kennemerland.

Heeft u zin in een dagje strand en ontspanning? Dan is de omgeving Bergen en Schoorl een leuke tip om naartoe te gaan. Bergen is een sfeervol dorp in Noord-Holland met een prachtige bosrijke omgeving waar u kunt genieten van de natuur. Achter de duinen ligt Bergen aan Zee waar u mooie lange stranden vind. U kunt zich dus wel voorstellen dat u er heerlijke wandelingen en fietstochten kunt maken.

Bergen staat bekend als kunstenaarsdorp en heeft een enorme aantrekkingskracht op veel schilders, schrijvers en architecten. Er worden dan ook veel activiteiten rondom kunst in Bergen georganiseerd.
Het is ook een plek met een sfeervol centrum waar u volop kunt genieten van vele cafés restaurants en winkeltjes.

De ligging en omgeving van Bergen
Bergen en Bergen aan Zee liggen vlakbij Alkmaar en zijn gemakkelijk te bereiken met de auto. Tot de gemeente Bergen behoren ook Schoorl en het voormalig vissersdorp Egmond.
In de zomermaanden is Bergen aan Zee een drukke badplaats. Er komen bij mooi weer veel bezoekers voor een dagje zon en zee. Dit kan leiden tot files en bij een zeer drukke dag zelfs tot afsluiting van de toegangsweg.
Met het openbaar vervoer kunt u het beste vanuit Alkmaar de bus nemen, deze gaat twee keer in het uur. Fietsen kan natuurlijk ook. U maakt een prachtige tocht door de natuur.

Kunst en cultuur in Bergen
Als u een kunstliefhebber bent, is Bergen dé plek bij uitstek om te bezoeken. Dat kan het hele jaar door. Bergen is de favoriete woonplek van veel kunstenaars. De rust en de ruimte die het dorp uitstraalt is een fijne inspiratiebron voor hen. Het dorp kent veel galerieën en een kunstenaarscentrum. In de zomer kunt u heerlijk rondsnuffelen op de kunst- en artistieke markten. In oktober vindt het evenement de Kunsttiendaagse plaats. Dan is wordt er in het dorp volop geëxposeerd door verschillende kunstenaars met verrassende werken. In het museum Kranenburgh vind u schilderijen uit de artistieke stroming, de ‘Bergense School’.

Bergen aan Zee
Bergen aan Zee is een gezellige badplaats met een combinatie van oude bossen, strand, zee en duinen. De stranden zijn lang en breed en er zijn diverse strandtenten te vinden. In de zomers zijn ze bij mooi weer elke dag geopend. U kunt er terecht voor een verfrissend drankje maar ook voor de lunch. Langs de Zeiler Boulevard, de weg langs de duinen, vindt u diverse restaurants. Ook is er een prachtig Zeeaquarium waar u de wonderen van de zee kunt bekijken.

www.bergen-schoorl.nl